Mensink Bosbouw
Contact Route Sitemap
Home
Activiteiten
Machines
biomassa
Over ons
Links

Home | Machines | Forwarders

Forwarders

Mensink Bosbouw beschikt over vijf moderne forwarders, waarmee de sortimenten worden uitgereden. Alle forwarders hebben acht wielen, voorzien van 70 centimeter brede banden. Door deze brede banden hebben de machines meer draagvlak, waardoor ze ook in natte gebieden makkelijk kunnen rijden. Bij hellingen wordt gebruik gemaakt van kettingen en tracks om de grip te verbeteren.

Alle machines zijn voorzien van een GPS-systeem, waarmee op basis van coƶrdinaten snel naar de juiste locatie genavigeerd kan worden.

Timberjack 810B


De Timberjack 810B is het lichtste type forwarder dat Mensink Bosbouw heeft. Door een relatief laag eigen gewicht is deze machine zeer geschikt voor het werken op natte ondergronden. Daarnaast is deze kleine machine goed wendbaar, waardoor hij prima inzetbaar is voor dunningen in dichtbegroeid bos. De kraan heeft een reikwijdte van 7 meter.  

Timberjack 1110D en John Deere 1110D Eco III


Deze twee machines zijn redelijk gelijk aan elkaar. Het belangrijkste verschil is het type motor. De John Deere 1110D Eco III beschikt over een zuinigere motor met minder uitstoot.

De 1110 types zijn groter dan de Timberjack 810B. De kraan is ook sterker, waardoor het geschikt is voor zwaarder hout. Tevens is de laadcapaciteit groter dan de 810B, waardoor met deze machine efficiƫnter gewerkt kan worden. De reikwijdte van de kraan is 8,5 meter.

 

Timberjack 1410D


De Timberjack 1410D is een van de grootste forwarders van Mensink Bosbouw. Deze machine is multifunctioneler dan de andere forwarders. Zo kan met deze machine, na het monteren van de klembank, langhout versleept worden en wordt deze machine veel ingezet bij het versnipperen. De kraan heeft een reikwijdte van 10 meter.


 

Ecolog 574C


De Ecolog 574C is vergelijkbaar met de Timberjack 1410D. Na het monteren van een velkop is het mogelijk om met deze bomen stammen tot 35 cm doorsnee te zagen.