Mensink Bosbouw
Contact Route Sitemap
Home
Activiteiten
Machines
biomassa
Over ons
Links

Home | Machines | Chippers

Chippers

Voor het versnipperen van hout maakt Mensink Bosbouw gebruik van een tweetal versnipperaars ofwel chippers. Een kleine chipper die vooral geschikt is voor het versnipperen van snoeihout en een grotere chipper, waarmee de dikke stammen versnipperd kunnen worden. Beide versnipperaars worden gebruikt in combinatie met een chipbox, waarin de snippers opgevangen worden.

Dutch Dragon EC6060 met 27 m3 chipbox


De Dutch Dragon EC6060 is een groot type chipper met kraaninvoer. Deze machine wordt gebruikt in combinatie met de Timberjack 1410D en is geschikt om stammen tot 60 centimeter dikte te versnipperen. Het voordeel van het versnipperen van dikke stammen is dat de snippers vrijwel volledig uit puur hout bestaan, waardoor de kwaliteit veel beter is.

Deze chipper wordt vaak ingezet bij projecten waarbij het hout vooraf door een forwarder naar een centrale plek is gereden. De snippers worden, indien het hout op een open, toegankelijke plek ligt, direct in een container/walking floor geblazen. Als de plek niet goed bereikbaar is voor vrachtwagens, gebruiken wij een haakarm-carrier om containers naar een toegankelijke plek te brengen.

 

GreenTec 940D met 20 m3 chipbox


Dit is een klein type chipper, die uitermate geschikt is voor het versnipperen van snoeihout. Deze machine beschikt over een kraaninvoer en wordt veelal ingezet bij snoeiwerkzaamheden langs openbare wegen.