Mensink Bosbouw
Contact Route Sitemap
Home
Activiteiten
Machines
biomassa
Over ons
Links

Home | Machines

Ons machinepark

Mensink Bosbouw beschikt over een modern machinepark bestaande uit forwarders, versnipperaars en andere machines die ondersteunen bij de uitvoering van de werkzaamheden, zoals een dieplader en een shovel.

Forwarders


Voor het uitrijden van sortimenten wordt gebruik gemaakt van forwarders. In totaal heeft Mensink Bosbouw zes forwarders in verschillende types. De lichtere types zijn vooral geschikt voor het uitrijden van licht hout op natte percelen. De zwaardere types zijn beter geschikt om zwaarder hout uitrijden.

Versnipperaars


Voor het versnipperen van hout maakt Mensink Bosbouw gebruik van twee versnipperaars. De Heizohack HM6-400 is een relatief klein type versnipperaar, die uitermate geschikt is voor het versnipperen van snoeihout. De Dutch Dragon EC6060 is een grote machine die ingezet wordt voor het versnipperen van dikkere stammen tot 60 centimeter. Beide versnipperaars hebben een kraaninvoer.

Overig materieel


Behalve de forwarders en versnipperaars beschikt Mensink Bosbouw over materieel dat ondersteunt in de uitvoering van de werkzaamheden. Door middel van een dieplader worden de machines bijvoorbeeld getransporteerd naar de locatie. Voor het slepen van langhout wordt gebruik gemaakt van een klembank en indien het langhout te zwaar is om met de klembank te slepen, dan wordt een shovel ingezet.